Leven met Californische bergleeuwen
Donderdag December 28, 2017 16:27:16
Living With California Mountain Lions
in de vroege uren van 25 november 2016, een dag na Thanksgiving, werd Victorian Van-Perling wakker met een luide stem. Hij werd aangevallen door een kleine vanger die de Alpaca (Lama) vasthield. Hij was zo bang dat hij niet in het koude en donkere kon gaan en een mogelijke spits tegemoet kon treden. Wachtte tot het ochtend was. In de ochtend ging hij naar buiten en zag de afwijzing van grote benen rondom zijn boerderij. Tien van hun Alpaca waren dood.

Het was duidelijk wat de voetafdruk van het dier was: Sherkouhi; een grote kat die in de buitenwijken van Californië woont, in de buurt van het huis van Van Parling.

De vreselijke aanval resulteerde in een ernstige reactie: de vergunning om de bergleeuw te doden. Natuurlijk heeft dit antwoord veel controverses veroorzaakt. Van-Perlings moet beslissen of hij de poema wil doden of verlaten en als gevolg daarvan het risico lopen zijn vee opnieuw aan te vallen. Het was een voorbeeld van de moeilijkheid om met grote jagers te leven.
Victoria Van-Perling tried to protect her animals
Ten tijde van het incident was Victorian Van-Perling 54 jaar oud. Eerder zat hij op de school van een leraar en was hij betrokken bij het scheidingsverhaal van zijn vrouw. Hij had financiële problemen en zorgde voor zijn bejaarde moeder. Victoria woont in een van de meest bevolkte gebieden van Californië, en hoewel het niet ver van Los Angeles ligt, heeft het een rijke fauna; herten, eendenkatten, coyotes en zelfs beren en poema's.

Bergleeuwen vermijden meestal mensen en hun plaatsen van leven, maar niet altijd. In november en december 2016 waren er aanslagen in dat gebied. In 2016 werden meer dan 50 dieren gedood in het gebied. Het lijkt misschien vreemd, maar jagers zeggen dat het niet zo vreemd is. Ze zeggen dat ten minste vier poema's zijn aangevallen door wezens, wat heel normaal is.

Na de aanval op de Van-Perling Farm reisde de aanvaller snel en vond zijn profiel: een mannelijk hemd genaamd P45. Signalen van zijn halsband toonden aan dat de kat 69 kilogram van dezelfde spits was. Een paar dagen later gaf de California Fish and Wildlife Authority (FWS) een vergunning om de P45 te doden.
In the mountains of Santa Monica, houses and fields are located near the mountain lake
sommigen verdedigden de moord op deze poema; ze zeiden dat ze zelfs op mensen zouden kunnen jagen. Anderen waren sterk tegen het doden. Het probleem was zo groot dat Van-Perling en zijn buurman dreigden te worden vermoord.

Het punt is dat Californische leeuwen in kritieke toestand verkeren. Snelwegen hebben hun leefomgeving gecomprimeerd en verdicht. Hun voedselkeuze is beperkt. Natuurlijk zijn deze problemen oplosbaar, maar ze hebben hoge kosten. Het is van plan om 56 miljoen dollar te besteden aan de Animal Crossing op de 10-mijls snelweg in de Verenigde Staten. In december 2016 heeft de California Wildlife Commission een budget van $ 7,1 miljoen goedgekeurd voor land op de snelweg.

Maar hoe kan iemand samenleven met een vreselijke jager als je weet dat je vee prooi is? Als deze aanvallen doorgaan, hoe zit het dan met deze katten? Hoeveel we lopen risico op onszelf?

Ik ontmoette hem met Wernerling Farm een ​​paar weken na Shirkouhi-aanval. Ze wist nog steeds niet wat ze met de P45 wilde doen. Ze zei: "Ik ben een schandelijk persoon." Het was koud buiten. Maar ze droeg een mouwloze jurk, alsof ze nog steeds niet in staat was het heden aan te kunnen.
Mountain lions live in vast areas - and often roam around farms and livestock buildings.
 Alpaca bleef nog steeds 15. We gingen naar de haag. Toch hoopte hij dat de haag de alpaca kon redden van ongedierte van ongedierte. Maar het was duidelijk dat het niet efficiënt was. De haag werd aangedreven door elektriciteit, die natuurlijk werd beëindigd vanwege de recente regenval. Er waren lichten die gevoelig waren voor beweging en een wit touw werd rond het gebied getrokken. Van-Perling zei dat het touw de bergvalleien zou beschadigen. Het grootste probleem was dat de haaghoogte tot aan onze schouder lag, maar dat een harde bergleeuw hem gemakkelijk omdraaide.

Van-Perling zegt: "Toen de California Fish and Wildlife Service op bezoek kwam, lachten ze om de bijenkorf en zeiden dat ze zich niets aantrekken van de hoogte van het rijtuig, het werkte niet uit je handen, omdat het hemd ook kon rennen in een bus. "

"Ik wist dat de bergleeuwen in de buurt waren, ik wist dat hun positie in gevaar was, maar ik wist niet dat het een bedreiging voor ons was, maar niet alle poema's," zei hij, "ik ben bang dat ik zal rondlopen rond in de nacht. " Ik ben bang dat mijn zoon hier komt. "

Zoals ik begreep, was Van-Perling erg bezorgd over de kalmte van de verbeelding, en dat was niet wat de regering kon bieden. "Het gaat om iemand [P45]", zegt hij, en hij weet niet wat er gaat gebeuren. "De waarheid ligt hierin. Dit is niet de eerste keer dat de P45 werd bedreigd door overheidsvergunningen.

O'Neill Phillips woont iets verder weg van het huis van Bath-Perling. Zijn familieleden en familieleden woonden in het gebied sinds 1957. Hij is bijna 60 jaar oud, met een stevige bodyguard, met een hoed op zijn hoofd, en een Sabilly als een zijderups die schudt wanneer hij spreekt. De boerderij is 10 hectare groot en Alpaca heeft kippen en paarden. Zelfs de film is gemaakt in zijn vakgebied.
Alpaca has been a good bait for some mountain lions
Tot nu toe heeft Phillips twee vergunningen gekregen om huisdieren te doden. Maart 2015, wachten op drie nachten, maar P45. Sinds de aanslagen opnieuw begonnen, houdt Phillips zijn dieren 's nachts open. Hij zegt dat de bergachtige leeuw niet dood is. "Ik vind het vreselijk om op dit dier te schieten, maar als het komt, bedreigt het ons huis en mijn familie en leven, nou, ik heb geen andere keuze." Meer ongerust over deze bergleeuw is om een ​​van de lokale bewoners aan te vallen. "Ik denk niet dat de P45 zal aarzelen als hij honger heeft en de mens iets buitengewoons vindt."

Philips genoot niet echt van dag en nacht sinds P45 werd aangevallen. Het is niet alleen de aanval van deze shrewkhahi. Hij liet me e-mails zien die hem bedreigden met moord. Bepaalde de verschillende avonturen van de Bagommans en zijn controverses met dierenrechtenactivisten.

Het is een feit dat de bergleeuwen hier leefden lang voordat de mensheid in dit gebied stapte. Philips zegt dat de familie van zijn vrouw nooit een speciale kwestie over poema's heeft gehad, maar de waarheid is dat de ruzie tussen man en poema's helemaal niet nieuw is. Misschien zijn natuurlijk veel van de gebeurtenissen in het verleden niet gerapporteerd, omdat ze geen zeldzaam verschijnsel voor hen zijn geweest.
Environmentalists are trying to make passageways for animals - like in Germany - to extend the reach of the mountain valleys
Toen ik sprak met natuurbeheerders en experts, gaven ze een heel ander beeld van het Philips-beeld. Ik heb een interview geregeld met Jeff Ciciche. Hij is veldbioloog bij de National Park Service (NPS) en heeft sinds 2002 berglagunes onderzocht en heeft ze op vier continenten onderzocht. "Het gedrag van de P45 is echt als bergvalleien," zei hij, "de meeste dieren die we sinds 2002 hebben bestudeerd hebben onbeschermde dieren gejaagd omdat hun levensonderhoud groot is." Met andere woorden, de P45 heeft geen specifiek gedrag gedaan.

De cykex werkt samen met eigenaren van boerderijen, waaronder Van-Perlings, en geeft hen een idee van hoe ze de gevaren en mogelijke problemen kunnen voorkomen. Het belangrijkste is dat de leeuwen alleen vee aanvallen als ze comfortabel en impopulair zijn. Daarom is de oplossing om waakhonden en hoge hekken te gebruiken.

Op een afstand niet ver van de Phillips-boerderij heeft Karen Seymes een boerderij van ongeveer 600 hectare en 300 geiten, de grootste boerderij in het gebied. Ik sprak met hem in februari en maart 2017. Hij zei lachend: "Het is duidelijk dat ik tot nu toe melk heb gezien, ik heb het vaak gezien, ik zie het allemaal."
Maar de Suix P45 en andere bergdalen bedreigen hun vee of zelfs hun eigen leven niet. "Het lijkt me dat het allemaal druk is, het is heel beledigend, als je een boerderij hebt, moet je ook je dieren beschermen." Als je je vee voor je huis neerzet, blijkt dat [P45] het haalt. Dat is wat het is.
Carne Sims goats, thanks to the guard dogs, have never been caught in the mountain lion
Simees heeft zijn vee verloren, maar hij is van mening dat de manier om met dit probleem om te gaan niet het pistool is, noch de overdracht van het leefgebied van het dier elders. Hij zegt: "Breng je hond in je geweer, ik heb een hond en ik maak me nergens zorgen over." Vier Anatolische kuddehonden zijn altijd aanwezig op het Sims-veld. Twee maanden voor ons interview kwamen een aantal leeuwen en een eendenkat naar hun boerderij maar doodden geen dieren.

Er zijn aanbevelingen voor eigenaren van boerderijen en veehouderijen. Hij zegt bijvoorbeeld dat je niet op je twee knieën moet zitten als je naar je schouder wilt kijken, omdat het er van achteren uit ziet als een hert. Als je een poema raakt, ga langzaam weg: ga nooit terug en ren weg.

In december 2016, een paar dagen na mijn ontmoeting met Van-Perling, nam hij contact met mij op. Hij zei dat hij de P45 niet had gekozen. In plaats daarvan willen ze het woongedeelte van Shirkouhi verplaatsen naar een andere locatie. Maar dit is in strijd met de California Fish and Wildlife Organization (FWS). Dus P45 blijft in Santa Monica.

"Denk er de hele tijd over na, want de realiteit is om je heen", zegt Cicic, die een grondige kennis van bergvalleien heeft.